آیا تا به حال شده که بخواهید به مشاور یا روانشناس مراجعه کنید و یک مشاور خانواده خوب نشناسید؟ اصلا می دانید که مشاور خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد و باید چه توانمندی هایی داشته باشد؟ با ما همراه باشید تا با ویژگی ها و توانمندی های یک مشاور خانواده خوب آشنا شوید.
-
اولین مهارت توانایی برقراری ارتباطات موثر می باشد
با توجه به اینکه مشاور یا روانشناس به صورت کاملا مستقیم با انسان های مختلف در ارتباط می باشد، باید این توانایی را داشته باشد که به سرعت با افراد مختلف ارتباط برقرار کند و اعتماد آنها را جلب کند. اگر کسانی که به مشاور مراجعه کرده اند احساس عدم اعتماد نسبت به مشاور داشته باشند روند مشاوره مسیر درستی را طی نمی کند، احتمال خطا وجود دارد و قطعا بی نتیجه می ماند.
بنا به گفته دکتر دارن آدامسون” نوع رفتار و فعالیت هایی که یک مشاور انجام می دهد میزان موفقیت یک مشاوره را مشخص می کند.”
اگر بخواهیم یک نتیجه گیری کلی کنیم باید بگوییم،اولین و مهم ترین مهارت یک مشاور توانایی برقرار کردن ارتباطات موثر و جلب اعتماد می باشد.
2-توانایی حل مسئله دومین مهارت می باشد
اگر بخواهیم دومین مهارت یک مشاور خانواده یا ازدواج خوب را برای شما توضیح دهیم باید به توانایی حل مسئله وی اشاره کنیم. یک مشاور خانواده باید متعهد باشد و تمام جنبه های عاطفی، شناختی، ارتباطی، رفتاری کسانی که به وی مراجعه می کنند را مورد بررسی قرار دهد تا بتواند روند درمانی موثری را طی کند. بنابر گفته دکتر یولیا وارتز از اعضای هیئت علمی دانشگاه north central، یک مشاور نقش کاپیتان کشتی را دارد وی باید تمام مسائل را مورد بررسی قرار دهد و با شناخت کامل شرایط اقدام به حل مسئله و مشکل موجود کند. همچنین از دیگر ویژگی های یک مشاور خوب داشتن تفکرات انتقادی و مهارت های بالینی پیشرفته است وی باید اصول مشاوره را به صورت کامل و پیشرفته بداند.
3-سومین مهارت داشتن ذهن باز نسبت به عقاید و تفکرات مختلف می باشد.
معمولا کسانی که شغل مشاوره یا روانشناسی را انتخاب می کنند، کسانی هستند که دوست دارند با افراد مختلف ارتباط برقرار کنند. قابل ذکر است که افراد مختلف نگرش ها، تفکرات و عقاید مختلفی دارند بنابراین یک مشاور خوب باید بتواند تمام عقاید اشخاص را درک کند و نسبت به نگرش و تفکرات افراد جبهه گیری نکند. اگر مشاور بتواند بدون جبهه گیری و قضاوت با افراد ارتباط برقرار کند قطعا می تواند ارتباطات موثر برقرار کند.
با توجه به تنوعی که در فرهنگ ها، نژادها و قومیت های کشور ما وجود دارد وهمچنین تفاوت هایی که در سبک زندگی هر شخص وجود دارد، مشاور باید بتواند با احترام، بدون قضاوت و جبهه گیری با مراجعان برخورد کند. وی باید توانایی احترام گذاشتن به تمام فرهنگ ها، نژادها، قومیت ها، تفکرات و عقاید را داشته باشد.
4-اخلاق مدار بودن چهارمین ویژگی یک مشاور خوب می باشد.
توضیح ویژگی اخلاق مدار بودن را با یک جمله از دکتر واترز آغاز می کنیم. دکتر واترز می گوید” پایه و اساس هر فرآیند درمانی اخلاق می باشد.”
در حقیقت اینکه یک مشاور خانواده بتواند اصول اخلاقی را رعایت کند یکی از مهم ترین گام ها در روند مشاوره می باشد که نتیجه آن هم برقراری ارتباطات موثر و احساس اعتماد می باشد. زمانی که مراجعین به مشاور خود اعتماد می کنند راحت تر می توانند تمامی مشکلات و مسائل محرمانه خود را بیان کنند. اگر مشاور تمام مشکلات مراجعین خود را بداند می تواند تمامی تعارضات و مشکلات مراجعین خود را حل کند در این صورت فرآیند مشاوره مسیر درستی را طی می کند.
از دیگر ویژگی های مشاور خوب متعهد، امین و رازدار بودن، مسئولیت پذیربودن،درک و همدلی، آموزش و رهبری می باشد.
معیار پنج مبرای مشاور خانواده بودن، داشتن مجوز می باشد
یک مشاور خوب علاوه بر اینکه باید تمام ویژگی ها و توانمندی های بالا را داشته باشد باید مجوز مشاوره هم داشته باشد. در واقع داشتن مجوز یک امر ضروری برای مشاوران خانواده می باشد. تمامی مشاوران باید از سازمان روانشناسی و مشاوره ایران مجوز دریافت کنند که برای دریافت مجوز داشتن مدرک کارشناسی ارشد و تجربه 2 سال کار تحت نظر انجمن روانشناسی و مشاوره ایران ضروری می باشد.
هدف این مقاله نوشتن تمام ویژگی های یک مشاور یا روانشناس خوب بود. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما عزیزان واقع شده باشد، از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید کمال تشکر را داریم.
مرکز مشاوره راه نو
مرکز مشاوره تدبیر راه نو با داشتن مشاوران متعهد، مسئولیت پذیر، اخلاق مدار، متخصص و مجرب آماده کمک رسانی به تمامی خانواده ها و زوج ها می باشد.
شما می توانید از مشاوران مجرب ما برای حل تمامی اختلافات خانوادگی خود کمک بگیرید